Blog

In de wondere wereld van het wereldwijde web zijn er honderden meningen en beoordelingen te vinden over groepaankopen. Er is één feit dat niemand kan ontkennen: groepaankopen zijn hot. De laatste jaren wonnen ze snel aan populariteit, vooral op vlak van energiebesparing (bv. isolatie en zonnepanelen). Maar het gaat ook verder dan dat. Een tijd geleden nog organiseerden meer dan 80 Vlaamse gehoorcentra samen een groepaankoop voor oordoppen. Het risico van in de schijnwerpers te staan, is dat men elk detail uitvergroot of in twijfel trekt. Het gevolg daarvan zijn een aantal veel voorkomende vooroordelen:

1. Een groepaankoop is niet te vertrouwen

Alles wat goed werkt, krijgt binnen de kortste keren niet enkel een golf van tevreden klanten achter zich, maar ook heel wat bedrijven met louter commerciële bedoelingen die proberen mee te surfen op die golf. Daartussen zitten heel wat personen met sluwere bedoelingen. Het gaat om leveranciers en installateurs die zich voordoen als organisator van een groepaankoop zonder dat in realiteit te zijn. Dergelijke bedrieglijke figuren halen de betrouwbaarheid van de groepaankopen onderuit via dubbelzinnige websites en enthousiaste advertenties met onduidelijke bewoordingen. 

Wees vooral voorzichtig met installateurs die zelf groepaankopen aanbieden. Aanbiedingen die er te mooi uitzien om waar te zijn, zijn dit dikwijls ook. Maak steeds op voorhand je huiswerk, of laat ons dat in jouw plaats doen. Al onze leveranciers worden namelijk uitvoerig gescreend.

2. Een groepaankoop is onpersoonlijk

Hoe groter de groep is waarvoor men iets organiseert, hoe minder aandacht men heeft voor ieder individu afzonderlijk. Niets is minder waar bij groepaankoop.be. Wij vinden het belangrijk dat er steeds persoonlijk contact is, want anders kan er nooit een voorstel op maat worden gemaakt. Ja, er wordt wel degelijk steeds een voorstel op maat gemaakt. Dus moet de aangestelde installateur of leverancier weten met wie en wat hij heeft te maken. Wat zijn je voorkeuren? Hoe ziet jouw woning eruit? Wat wil je precies halen uit de groepaankoop? Vaak gaat het om investeringen op lange termijn zoals zonnepanelen en waterontharders, waarbij een vertrouwensband tussen de deelnemende klant en leverancier van groot belang is.

Kort na jouw inschrijving word je gecontacteerd door de geselecteerde leverancier om een persoonlijke kennismaking bij je thuis af te spreken. Hij legt je dan ter plaatse alles uit, bekijkt zelf de woning, beantwoordt je vragen en maakt je een voorstel op maat. Aanvaard je dit voorstel, dan nog zal het zeker niet de laatste keer zijn dat je persoonlijk zal worden geholpen. Ook bij de installatie en de bijhorende service na verkoop zullen installateurs, helpdeskundigen, boekhouders, etc. je steeds persoonlijk blijven bijstaan wanneer dit nodig is.

3. Een groepaankoop biedt enkel vaste pakketten aan

Binnen een groepaankoop wordt er meestal gewerkt met standaardpakketten. De bedoeling daarvan is niet om je opties te beperken, maar net om je een idee te geven van de mogelijkheden die er zijn en van wat die mogen kosten. Elke deelnemer zal individueel contact hebben met de door ons gekozen leverancier. Op basis van jouw wensen en het bezoek aan huis zal hij een aanbod op maat maken.

Heb je nog speciale verzoeken? Zijn er nog voorbereidende werken nodig aan je dak of gevel? Wil je liever een upgrade? Moet er gebruik gemaakt worden van een hoogtewerker of andere tools? De antwoorden op al deze vragen zorgen voor een persoonlijk aanbod dat volledig op jou is afgestemd. Vergeet trouwens niet dat je tot dat moment nog geen cent moet uitgeven. Het is aan jou om te beslissen of je het aanbod al dan niet aanvaardt.

4. Bij een groepaankoop kan ik niet vergelijken

Keuzestress, we kennen het allemaal. Je hebt geen zin om te koken vanavond dus je gaat op restaurant. Maar welk restaurant, en wat ga je eten? Beeld je nu die keuzestress in zonder te weten wat de opties zijn. Je moet afgaan op de verkooppraatjes van een leger vertegenwoordigers die, logischerwijze, elk hun eigen producten naar voren schuiven als de toppers op de markt. Het doel van groepaankoop.be is het hele vergelijkingsproces volledig afronden vooraleer we het aan jou voorstellen.

Wij doen gespecialiseerd onderzoek naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Achter de schermen blijven we ook voortdurend onze leveranciers screenen. We onderzoeken hun financiële achtergrond zodat we niet plots worden geconfronteerd met een faillissement en of hun personeelsbestand groot genoeg is om iedereen tijdig te kunnen helpen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij weten waarop we moeten letten en kijken daarbij doorheen het mistgordijn die de vertegenwoordigers en verkopers proberen te creëren.

Je vraagt je af wie de kleine lettertjes en algemene voorwaarden leest? Dat zijn wij. Zo hoef je zelf geen appels met peren vergelijken. Wij zorgen voor het meest voordelige voorstel op vlak van prijs én kwaliteit.

Geïnteresseerd in onze groepaankopen?