Groepaankoop voor dakreiniging en ontmossing

Inschrijven tot 28 februari

Je woning is geen klein onderdeel van je leven. Het geeft je letterlijk een dak boven je hoofd. Net zoals je je auto graag proper houdt, zou je dit ook moeten doen met je woning. Het reinigen van je dak is daarbij een goed begin. De vochtigheidsgraad, een noordelijke ligging en de hellingsgraad van je dak bepalen in welke mate je last krijgt van verontreiniging. Zo’n vuile dakbedekking ontsiert  je woning. Mos en algen kunnen je dakgoten verstoppen en je regenput vervuilen met een vieze geur tot gevolg. In het ergste geval ontstaat er schade aan de dakconstructie.

Het schoonmaken van een dak wordt door velen over het hoofd gezien. Ook door jou? Groepaankoop wil je graag helpen en organiseert daarom een groepsaankoop. Door de voordelen en extra korting die je krijgt, bespaar je een pak geld. Er wordt uitsluitend gewerkt met (biologisch afbreekbare) milieuvriendelijke producten. Bovendien komt iedereen in aanmerking voor onze premie: zowel huurders als eigenaars, ongeacht het inkomen. De leverancier zorgt voor het papierwerk, je hoeft zelf helemaal niks te doen!

Dankzij Groepaankoop heb je nu recht op volgende premies:

 • In geval van ontmossen zonder coating
  1. Voor daken kleiner dan 100m²: 200 euro
  2. Een dak met een oppervlakte van 150 m²: 300 euro
  3. Een dak met een oppervlakte van 200m²: 400 euro
  4. Een dak met een oppervlakte van 300m² : 600 euro
  5. Voor daken groter dan 300 m²:  600 euro + 2 extra per vierkante meter daarboven
 • In geval van ontmossen mét coating
  1. Voor daken kleiner dan 100m²: 500 euro
  2. Een dak met een oppervlakte van 150 m²: 750 euro
  3. Een dak met een oppervlakte van 200m²: 1000 euro
  4. Een dak met een oppervlakte van 300m² : 1500 euro
  5. Voor daken groter dan 300 m²:  1500 euro + 2 extra per vierkante meter daarboven

Daarboven geniet je ook van volgende voordelen:

 • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar
 • Tot 10 jaar garantie bij coating daken zonder verrassingen achteraf

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik wil een afspraak!

Het Belgische wisselvallige weer zorgt ervoor dat jouw dak te maken krijgt met mosgroei en de vorming van algen. Door de voortdurend groeiende wortels van mossen en algen treedt er dan ook beschadiging op. Dakpannen en leien worden  zo poreus en bij vrieskou kunnen ze zelfs barsten. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan. Daarnaast kunnen mossen, algen, bladeren en ander vuil de dakgoten en/of regenpijpen verstoppen, wat nog meer overlast met zich meebrengt. 

Na het
coaten van je dak
moet het nog maar
eens in de 10 jaar
gereinigd worden

 

Een proper dak zorgt er niet alleen voor dat je woning er mooi uitziet, maar draagt ook bij aan de kwaliteit, uitstraling en waarde van je woning. Een periodieke reiniging van je dak zorgt ervoor dat de dakbedekking niet poreus wordt en vermijdt lekken en andere problemen. Het dak wordt ingesmeerd met een mosdoder, waarna het dak wordt gereinigd met een stoomreiniger. Er wordt daarna opnieuw een mosdodend middel aangebracht op het dak. Met een coating ga je nog een stapje verder en bescherm je je dak extra goed tegen ongewenste algen en mossen. Deze vuiligheden zullen dankzij een coat geen kans meer krijgen. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd kan laten tussen twee reinigingsbeurten.

De voordelen op een rijtje

Geen lekkages

Door de aantastingen van mos en ander vuil aan je dak, kan je dak erg beschadigd geraken. Lekkages en andere problemen zullen worden voorkomen door een tijdige reiniging.

Uitstraling

Een proper dak geeft meteen een goede indruk, in vergelijking met een dak vol mos en algen. Je woning krijgt meteen een nieuwe uitstraling.

Coating

Coaten zorgt ervoor dat je dak in de toekomst bestand is tegen vuil en water. Je legt als het ware een beschermlaag op je dak.

Premie-overzicht

Vanuit de overheid zijn geen premies voorzien voor het reinigen en/of coaten van je dak. Groepaankoop voorziet in overleg met hun leverancier(s) een premie of korting zodat je toch kan besparen op je dakreiniging.

Veelgestelde vragen

+

Bij een onderhoudsbeurt van je dak wordt op voorhand een (biologisch afbreekbaar) middel op je dak aangebracht. Hierna kan door gebruik van warm water je dak gereinigd worden. Dit zorgt ervoor  dat algen, mossen en andere vuiligheden tot in de wortels aangepakt worden.

+

De coating van je dak gebeurt na de reiniging. Het zorgt ervoor dat mossen en algen zich minder snel zullen hechten aan je dak waardoor je dakbedekking beter beschermd is tegen de verschillende weersinvloeden.

+

Een vuil dak kan leiden tot aantasting van de constructie van je dak. Vuil en mos op je dak kunnen zorgen voor een poreuze dakbedekking, dat op zijn beurt leidt tot lekkages. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kan door je dak regelmatig te laten reinigen.

+

Je laat je dak best regelmatig reinigen. Hoe vaak dit precies is, hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, ligging en hellingsgraad van je dak. Een reiniging om de twee jaar kan zeker geen kwaad. Heb je ook een coating laten aanbrengen? Dan ben je goed voor de komende tien jaar!

+

Zelf je dak ontmossen met een hogedrukreiniger biedt geen soelaas want door de hoge puntbelasting worden je dakpannen poreuzer en ruwer waardoor algen en mossen zich beter kunnen vasthechten, en dus ook sneller terug zullen komen. Het gebruik van de hogedrukreiniger is slechts een tijdelijk hulpmiddel en verergert bovendien het ontwikkelen van begroeiing.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?