Wij verdubbelen de isolatiepremies!

Inschrijven tot 31 augustus

Vlaamse huizen en gebouwen zitten bij de slechtst geïsoleerde van Europa. Met alle gevolgen van dien: in ons landje zijn onnodig hoge energiefacturen, verlies van warmte, ja, zelfs gezondheidsproblemen schering en inslag. Bijna een geluk dat tegen begin 2020 elke woning in Vlaanderen voldoende geïsoleerd moet zijn. Als je een huis bezit, ben je verplicht het dak ervan te isoleren. Dat geldt trouwens ook voor huurwoningen. De overheid reikt wel premies uit als extra stimulans om te isoleren, maar de bedragen worden elk jaar kleiner. Daarom is nu het beste moment om jouw huis van goede isolatie te voorzien. Groepaankoop wil je natuurlijk graag een duwtje in de rug geven, dus organiseren we een groepsaankoop.

Met de leverancier spraken we enkele scherpe prijzen af:

 • Normaal is de netbeheerderpremie voor dakisolatie 4 euro per m² (voor hellend en plat dak).
  => Wij verdubbelen dat naar 8 euro per m².
 • Normaal is de netbeheerderpremie voor spouwmuurisolatie 5 euro per m².
  => Wij verdubbelen dat naar 10 euro per m².
 • Normaal is de netbeheerderpremie voor buitenmuurisolatie 30 euro per m².
  => Wij verhogen dat naar 37,5 euro per m².
 • De verschillende gemeentes en provincies keren nog eens extra subsidies uit. Hoe het precies in elkaar zit, staat op de website van de Vlaamse overheid. Dat is energiesparen.be.

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.

Wil je graag wat meer info? Lees zeker verder onder het blauwe kader.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik ben geïnteresseerd

De dubbele premie geldt alleen bij plaatsing door een erkende aannemer en NIET voor doe het zelvers. Als u zelf de isolatie gaat plaatsen, kan u géén voordeel doen met deze groepsaankoop

Dakisolatie

Wil je energie besparen? Dan is je dak isoleren een van de beste manieren. Zoals je weet, stijgt warmte. Als je je dak niet genoeg afschermt van de buitenlucht, gaat die hitte verloren. En nog geen beetje ook: tot 30% raak je kwijt. Een serieuze streep door de rekening. Met goede dakisolatie is dat probleem van de baan. De isolatie is koudebrugvrij, onbrandbaar en reguleert vocht. Niets houdt warmte zo goed binnen.

Onze leverancier verzorgt de afwerking van jouw dak van A tot Z. Hij of zij legt het dak opnieuw aan, zorgt dat alles goed gedicht is, en fixeert stevig de isolerende bedekking. Daarna worden de dakgoten nog eens onder handen genomen. De leverancier staat je bij met deskundig advies, heel het proces door.

Natuurlijk mag jij kiezen welke materialen er gebruikt worden. De meest courante voor dakisolatie zijn glaswol en isolatieplaten uit PUR en PIR.

Spouwmuurisolatie

De buitenmuur van je woning bestaat uit verschillende ‘muurlagen’. De basis bestaat uit snelbouwsteen, daarrond staat vaak een tweede muur van gevelsteen. Tussen deze 2 muurlagen zit een open ruimte van 3 à 6 centimeter. Dat noemen we de spouw van de woning. Die kan gevuld worden met isolatiemateriaal.

Let wel: woningen van na 2000 zijn sowieso van een geïsoleerde spouw voorzien. Huizen gebouwd voor 1960 hebben vaak gewoonweg geen spouw.

Spouwmuurisolatie aanbrengen duurt welgeteld een dag. Ingrijpende werken aan de gevel zijn helemaal niet nodig. Er worden alleen wat gaatjes in de muren geboord waarin glaswolvlokken geblazen worden. Dat isolatiemateriaal is volkomen onschadelijk en brandwerend.

Na 4 à 5 jaar heb je de kost van de spouwmuurisolatie volledig terugverdiend. Huizen met elektrische verwarming doen het nog straffer: die halen na anderhalf jaar al winst uit hun investering.

Buitenmuurisolatie

Een buitenmuur (of gevel) die niet geïsoleerd is, laat al snel 20% van de opgewekte warmte ontsnappen. Het isoleren van die muur wordt vooral gedaan als spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Tijdens het renoveren van hun woning kiezen heel wat mensen er nu ook voor hun buitenmuur te isoleren. Na het aanbrengen van de isolerende bedekking, wordt er nog een nieuwe afwerking geplaatst. Zo ziet je gevel er weer gloednieuw uit. Voor het materiaal heb je keuze uit crépi, spuitkurk, steenstrips, bakstenen afwerking, houten afwerking, … Tja, de opties zijn eindeloos.

De voordelen van isolatie

Vroeger werd al eens gezegd dat te veel isoleren niet gezond is. Onzin, natuurlijk! Ondertussen is wel gebleken dat hoe meer je huis geïsoleerd is, hoe beter.

Minder last van temperatuurschommelingen

Wanneer je muren, daken en vloeren goed geïsoleerd zijn, doorstaat je woning gezwind de seizoenen. De temperatuur in huis daalt niet zo sterk tijdens de winter, en in de zomer blijft het constant.

Minder energiekosten

Eén van de grootste misvattingen over isoleren is dat het duur is. Niets is minder waar. De werken en het materiaal vragen natuurlijk een tamelijke investering, maar je bespaart wel 40% op alle komende energiefacturen. Als dat geen mooie winst is. Daarbij, een goed geïsoleerd huis is alleen maar een meerwaarde bij verkoop of verhuur. Je bent zelfs bij wet verplicht om de nieuwe bewoners een energieprestatiecertificaat (EPC) te geven.

Minder geluidsoverlast

Last van lawaaiige buren, de nabijgelegen snelweg of nachtelijke feestvierders? Isolatie biedt de oplossing. Het dempt geluiden van buiten sterk af.

Minder schadelijk voor het milieu

Omdat de warmte binnengehouden wordt, verbruikt de verwarmingsinstallatie veel minder energie. Waardoor ook je CO2-uitstoot pal naar beneden gaat.

Minder vochtproblemen

Oppervlaktecondensatie door een gebrek aan isolatie zorgt voor vochtproblemen. Dat is slecht voor je huis én voor jou. Te veel vocht maakt dat tal van zwammen, schimmels en andere ziekmakers in je woning groeien.

Premie-overzicht

Dakisolatie

 • De netbeheerder geeft een premie voor dakisolatie. Wanneer je dakisolatie laat plaatsen door een aannemer, bedraagt die premie 4 euro/m² (R-waarde minstens 4,5 m²K/W). Heb je de isolatie zelf geplaatst, bedraagt de premie 2 euro/m² (R-waarde minstens 4,5 m²K/W).
 • Combineer je het vernieuwen van je dak met dakisolatie, dan kan je gebruik maken van de overkoepelende renovatiepremie (categorie 2: dakwerken).
 • Verlaagd btw-tarief voor woningen ouder dan 10 jaar: 6% in plaats van 21%.

Spouwmuurisolatie

 • De netbeheerder geeft een premie voor spouwmuurisolatie van 5 euro/m². (De spouw moet minstens 50 millimeter zijn.) Er staat geen maximumbedrag op.
 • Je komt in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie wanneer je ook structurele werken aan je gevel uitvoert. Bijvoorbeeld nieuwe muren plaatsen, gevelbekleding aanbrengen, enzovoort.
 • Er is een renteloze lening (onder bepaalde voorwaarden) of een lening aan amper 2% beschikbaar voor het uitvoeren van de werken.
 • Verlaagd btw-tarief voor woningen ouder dan 10 jaar: 6% in plaats van 21%.

Buitenmuurisolatie

 • De netbeheerder geeft een premie voor buitenmuurisolatie van 30 euro per m² (Rd-waarde minstens 3 m²/K/W).
 • Je komt in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie wanneer je ook structurele werken aan je gevel uitvoert. Bijvoorbeeld nieuwe muren plaatsen, gevelbekleding aanbrengen, enzovoort.
 • Verlaagd btw-tarief voor woningen ouder dan 10 jaar: 6% in plaats van 21%.

Ook handig

Heb je sinds 2017 minstens 3 energiebesparende maatregelen genomen? Bijvoorbeeld dak-, muur-, of vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler of ventilatiesysteem geïnstalleerd? Dan maak je aanspraak op een totaalrenovatiebonus.

De verschillende gemeentes en provincies keren nog eens extra subsidies uit. Hoe dat precies zit, staat op de website van de Vlaamse overheid. Dat is energiesparen.be.

Veelgestelde vragen

+

De leverancier begeleidt je en geeft je info over hoe je de premie moet innen. Hij of zij zal je ook het juiste attest bezorgen.

+

Een netbeheerder is een onafhankelijk bedrijf dat een transportnetwerk voor energie beheert. Zo krijg jij gas, elektriciteit en warmte in huis. Wil je weten wie jouw netbeheerder is? Dat vind je op de website van de VREG: www.vreg.be.

+

Het K-peil is het isolatiepeil van een gebouw. Het brengt het warmteverlies en de compactheid van het gebouw in kaart.

+

De U-waarde is de isolatiewaarde van het constructiedeel, zoals het dak of de muur. Het geeft aan hoeveel warmte er per seconde en per vierkante meter verloren gaat als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is.

+

De Lambda-waarde geeft aan hoe goed materiaal warmte geleidt. Heeft het gebruikte materiaal een hoge waarde, dan geleidt het beter en isoleert het dus slecht. Soms wordt dat gecompenseerd door de dikte van het materiaal.

+

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Het wordt ook wel de warmteweerstand genoemd. Vaak duidt het de isolerende waarde van dubbelglas, muren, vloeren en daken aan. Hoe groter R, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal isoleert. R hangt af van de materialen waaruit de constructie bestaat. De dikte van de materialen wordt gedeeld door hun warmtegeleidingscoëfficiënt (dus de Lambda-waarde).

+

De overheid besliste in 2012 om resultaatgerichte normen in het leven te roepen. Zo kan de premiegever zien of de toegekende premie wel terecht is. Voor spouwmuurisolatie staat de norm bekend als STS 71-1. Het bevat verschillende eisen die worden gesteld aan het gebruikte isolatiemateriaal, maar ook voorschriften voor isolatiebedrijven. Het toepassingsgebied van STS 71-1 beperkt zich tot spouwmuren met een minimale breedte van 50 millimeter.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?