Wij verdubbelen de isolatiepremies!

Geen groepaankoop momenteel

Vlaamse huizen en gebouwen behoren tot de slechtst geïsoleerde in Europa. Dit zorgt voor hoge energiefacturen, verlies van warmte en gezondheidsproblemen.

Tegen 2020 moet het dak van élke woning in Vlaanderen voldoende geïsoleerd zijn. Dit geldt voor alle woningen, dus ook voor huurwoningen. Als extra stimulans om te isoleren, worden er premies gegeven, maar deze nemen elk jaar een beetje af. Daarom is het NU het voordeligste moment om jouw woning te isoleren!

Met Groepaankoop geniet je van een zeer scherpe prijs:

 • 4 euro per m² voor dakisolatie (hellend/plat dak)
  => wij verdubbelen tot 8 euro per m²
 • 4 euro per m² voor zoldervloerisolatie
  => wij verdubbelen tot 8 euro per m²
 • 5 euro per m² voor spouwmuurisolatie
  => wij verdubbelen naar 10 euro per m²
 • Verlaagd btw-tarief van 21% naar 6% voor woningen ouder dan 10 jaar.
 • Eventueel extra premie van jouw stad of gemeente

Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Dakisolatie

Het isoleren van je dak is gegarandeerd één van de meest rendabele ingrepen op het vlak van energiebesparing. Warmte stijgt en gaat dus ook verloren – tot zelfs 30% – als je dak je woning niet genoeg afschermt van de buitenlucht. Dakisolatie is koudebrugvrij, onbrandbaar en vochtregulerend, wat het de uitstekende thermische isolator maakt.De leverancier zorgt voor de volledige afwerking van jouw dak. Hij herlegt het dak, zorgt dat alles goed gedicht is, brengt de dakbedekking correct aan en werkt de dakgoten af. Alles van A tot Z zonder zorgen. Hij biedt verschillende materialen aan en geeft je deskundig advies. De meest courante isolatiematerialen zijn glaswol en isolatieplaten zoals PUR- en PIR-platen.

Spouwmuurisolatie

De buitenmuur van je woning bestaat uit verschillende ‘muurlagen’. De basis is de snelbouwsteen, met vaak daarrond nog een tweede (mooie) muur van gevelsteen geplaatst. Tussen deze 2 muurlagen zit normaal een open ruimte van 3 à 6 centimeter. Dit is de spouw van je woning en kan gevuld worden met isolatiemateriaal.

Wie wil genieten van de voordelen van spouwmuurisolatie moet uiteraard wel een open spouw bezitten. Dit is meestal niet het geval met huizen die gebouwd zijn na 2000, aangezien de spouw daar al geïsoleerd is. Ook huizen voor 1960 bevatten vaak geen open spouw.

Op 4 à 5 jaar tijd heb je de kost van de spouwmuurisolatie volledig terugverdiend. Bij huizen met elektrische verwarming is dit reeds na anderhalf jaar.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie duurt amper een dag, zonder dat er ingrijpende werken aan de gevel nodig zijn. Er worden enkel wat gaatjes in de muren geboord die worden ingeblazen met glaswolvlokken. Deze zijn volkomen onschadelijk en brandwerend.

De voordelen van isolatie

Vroeger zei men wel eens dat over-isoleren ongezond was. De wetenschap heeft die theorie intussen weerlegd: men kan nooit genoeg isoleren. Integendeel, uit de correcte isolatie van je huis haal je enkel maar voordelen.

Minder last van temperatuurschommelingen

Wanneer je muren, daken en vloeren goed geïsoleerd zijn, zal je huis de seizoenen beter doorstaan. De temperatuur in je huis zal in de winter immers minder snel dalen en constant blijven in de zomer.

Minder energiekosten

Eén van de grootste misvattingen over isoleren is dat het duur is. De werken zelf lijken wat budget te vragen, maar de uiteindelijke besparing op de energiefactuur kan voor een goed geïsoleerd huis tot 40% bedragen. Wetende dat dit geldt voor de volledige levensduur van de woning wil dit toch wat zeggen. Bij verhuur of verkoop is het bovendien bij wet verplicht dat de eigenaar aan de nieuwe bewoners een energieprestatiecertificaat (EPC) overhandigt. Een goede isolatiewaarde geeft dus een mooie meerwaarde aan je huis.

Minder geluidsoverlast

Isolatie dempt de geluiden van buitenaf. Ook bij last van overmatig lawaai van treinen, autosnelwegen, etc. biedt isoleren het antwoord.

Minder schadelijk voor het milieu

Dankzij isolatie zal minder energie verbruiken voor de verwarming. Zo vermindert ook je CO2-uitstoot en zorg je bijgevolg voor minder luchtverontreiniging.

Minder vochtproblemen

Oppervlaktecondensatie door een gebrek aan isolatie kan zorgen voor vochtproblemen. Dat is niet enkel schadelijk voor de gezondheid van je huis, maar ook voor die van jou. Overmatig vocht heeft namelijk de groei van tal van zwammen, schimmels en andere ziekmakers tot gevolg.

Premie-overzicht

Dakisolatie

Wanneer je investeert in dakisolatie, kan je steun krijgen van verschillende instanties.

 • De netbeheerders geven een premie voor dakisolatie. Wanneer je dakisolatie laat plaatsen door een aannemer, bedraagt die premie 4 euro/m² (R-waarde minstens 4,5 m²K/W). Heb je de isolatie zelf geplaatst, bedraagt de premie 2 euro/m² (R-waarde minstens 4,5 m²K/W)
 • Als jouw woning minstens 25 jaar oud is en je jouw dak vernieuwt, kan je in aanmerking komen voor de verbeteringspremie. Dit hangt af van je inkomenssituatie.

Spouwmuurisolatie

 • De netbeheerders geven een premie voor spouwmuurisolatie van 5 euro/m² (spouw minstens 50 mm). Er geldt daarbij geen maximumbedrag.
 • Daarnaast kan je beroep doen op een renteloze lening (onder bepaalde voorwaarden) of een lening à slechts 2% voor uitvoering van de werken.
 • Verlaagd btw-tarief van 21% naar 6% voor woningen ouder dan 10 jaar.

Als je binnen de periode van 5 jaar minstens 3 nieuwe investeringen (dak-, muur-, of vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem) doet, kom je in aanmerking voor een totaalrenovatiebonus.

Via de website van de Vlaamse overheid (energiesparen.be) kan je nakijken welke premies jouw gemeente geeft voor dak- en spouwmuurisolatie.

Veelgestelde vragen

+

De leverancier zal je begeleiden en je de juiste informatie bezorgen over hoe je die premie moet innen. Het is hij ook die zal zorgen voor het juiste attest.

+

Een netbeheerder is een onafhankelijk nutsbedrijf dat een transportnetwerk voor energie beheert. Informatie over wie je netbeheerder is, vind je via de website van de VREG.

+

Het K-peil is het isolatiepeil van een gebouw. Het houdt rekening met het warmteverlies en met de compactheid van het gebouw.

+

De U-waarde is de isolatiewaarde van het constructiedeel, zoals het dak of de muur. Het geeft aan hoeveel warmte er per seconde en vierkante meter verloren gaat als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is.

+

De Lambda-waarde geeft de warmtegeleidbaarheid van materiaal aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert. Hogere waarden kunnen wel worden gecompenseerd door de dikte van het materiaal.

+

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen, oftewel de warmteweerstand, van een materiaallaag aan en wordt vaak gebruikt als isolerende waarde van dubbelglas, muren, vloeren en daken. Hoe groter R, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal isoleert. Ze hangt af van de materialen waaruit de constructie bestaat. De dikte van de materialen wordt gedeeld door hun warmtegeleidingscoëfficiënt (i.e. Lambda-waarde).

+

De overheid heeft in 2012 beslist om resultaatgerichte normen in het leven te roepen. Hierdoor kan de premiegever zien of de toegekende premie terecht is. Voor spouwmuurisolatie is deze norm gekend als STS 71-1. De norm bevat verschillende eisen die worden gesteld aan het gebruikte isolatiemateriaal, maar ook voorschriften voor isolatiebedrijven. Het toepassingsgebied van STS 71-1 beperkt zich wel enkel tot spouwmuren met een minimale breedte van 50mm.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?

NL | FR groupachats.be