Krijg tot € 2550 premie

Inschrijven tot 28 februari

Met een thuisbatterij kan je de energie die je zelf produceert opslaan en gebruiken op een later moment. De batterij zorgt ervoor dat de overtollige opgewekte energie wordt opgeslagen voor een later tijdstip, met name wanneer er een tekort aan energie is. Op de goedkope daluren zal er automatisch energie worden opgeladen om deze tijdens de dure piekuren in te schakelen.

Wil je minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet? Wil je de zonne-energie van je panelen efficiënter inzetten? Combineer je zonnepanelen met een thuisbatterij!

Bovendien geniet je van de volgende voordelen:

  • Tussen 50 en 80% van je eigen elektriciteitsproductie verbruiken (in plaats van 30% met alleen zonnepanelen)
  • Een thuisbatterij helpt je besparen op je elektriciteitsfactuur
  • Een batterij biedt zekerheid bij storingen of black-outs

Heb je reeds zonnepanelen, maar wil je wel graag een offerte voor een thuisbatterij? Dan kan je hier een offerte opvragen voor de thuisbatterij en geniet je ook van de premies. 

Opgelet: Dit is géén groepsaankoop, de groepsaankopen gelden enkel voor de zonnepanelen of de combinatie zonnepanelen + thuisbatterij.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik wil
een afspraak

De voordelen op een rijtje

Een thuisbatterij maakt je onafhankelijker van het netwerk

Heb je zonnepanelen en wil je je afhankelijkheid van het netwerk verminderen en bovenop meer van je zelfgeproduceerde energie verbruiken? Dan kan je een thuisbatterij installeren. Daardoor kan je namelijk tussen 50 en 80% van je elektriciteitsproductie zélf verbruiken (in plaats van 30% met alleen zonnepanelen). Je exacte zelfverbruik hangt uiteraard af van je verbruiksprofiel, de grootte van je zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van je batterij.

Je bespaart op je elektriciteitsfactuur met een thuisbatterij

Hoe meer je van je eigen elektriciteitsproductie verbruikt, hoe lager je energiefactuur zal zijn. Voor de productie van je eigen energie betaal je namelijk niet, dus hoe meer je van deze energie gebruikt, hoe lager je factuur zal uitvallen.

Een batterij biedt zekerheid bij storingen of black-outs

Een thuisbatterij kan ook beschouwd worden als een noodoplossing. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kunnen je apparaten en verlichting bij een storing of black-out van het netwerk blijven werken. De duur hangt uiteraard af van de capaciteit van je batterij, de laadstatus op het moment van de storing en de (hoeveelheid) apparaten die van elektriciteit moeten voorzien worden

Premie-overzicht

Thuisbatterijen vermijden dat het distributienet tijdens de piekuren overbelast zou raken. Daarom kent de Vlaamse regering een hoge premie toe om de kostprijs van een thuisbatterij aanzienlijk te verlichten. Voor de aankoop an een thuisbatterij kan je een premie tot € 2550 krijgen (max. 40% van het factuurbedrag incl. btw). Het precieze premiebedrag hangt af van de capaciteit van je batterij.

  • Installaties van 0 tot 6 kWh krijgen een premie van 300 euro/kWh
  • Installaties van meer dan 6 kWh krijgen een premie van 250 euro/kWh

Let op! Deze premies zijn geldig voor installaties die geplaatst zijn in 2021. Plaats je pas volgend jaar een thuisbatterij, dan liggen de premies een stuk lager. Houd er ook rekening mee dat je enkel in aanmerking komt voor een premie thuisbatterij als je ook een digitale meter hebt!

Veelgestelde vragen

+

Ja! De premie voor een thuisbatterij en de premie voor een zonnepanelen installatie kunnen beide worden aangevraagd. Het is niet zo dat je tussen één van de twee premies moet kiezen wanneer je beide laat installeren.

+

Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe groter de capaciteit van je batterij(en) moet zijn. Doorgaans wordt aangeraden om per kWp zonnepanelen een batterij van 1 tot 1,5 kWh te installeren. Hierdoor bekom je meestal de beste kosten-baten ratio. Tijdens een gesprek met een adviseur zal sowieso gekeken worden naar je panelen en op basis hiervan een offerte worden aangemaakt.

+

Nee, het is helaas niet mogelijk om 100% onafhankelijk te worden van het net, aangezien er in de wintermaanden te weinig energie zal zijn die je zelf kan opwekken. In combinatie met zonnepanelen kan je voor maximaal 80% onafhankelijk worden.

+

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, omvormer, metersysteem en koelsysteem. De batterij zal energie opslaan, de omvormer zet de gelijkstroom (klassiek elektriciteitsnet of zonnepanelen) om in wisselstroom en het meetsysteem zorgt ervoor dat het verbruik en de opslag zo efficiënt mogelijk verlopen. Daarnaast is er ook nog een koelsysteem dat ervoor zorgt dat de batterij niet oververhit geraakt.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?