250 euro korting op een waterverzachter en vele extra voordelen!

Inschrijven tot 28 februari

Heel wat Vlaamse huishoudens hebben last van hard water. Dat is leidingwater met veel kalk in. De beruchte witte vlekken en de vervelende aanslag op kranen en douchekoppen worden erdoor veroorzaakt. De kalk doet ook het water raar ruiken en smaken. Bij ons is het kraantjeswater bijzonder hard, omdat er krijt in de bodem zit. Om van dat probleem af te geraken, kan je een waterverzachter aanschaffen. Die filtert de kalk weg uit het water.

Omdat hard water een probleem is over heel Vlaanderen, zijn veel mensen op zoek naar een voordelige waterverzachter. Net als jij? Groepaankoop wil je graag helpen en organiseert daarom een groepsaankoop. Door de voordelen en extra kortingen die je krijgt, bespaar je een pak geld.

Met de leverancier kwamen we een vaste korting van 250 euro overeen. Daarnaast geniet je ook van:

 • Gratis zout
 • Gratis plaatsing ter waarde van 150 euro
 • Gratis levering
 • Verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor woningen ouder dan 10 jaar

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Driekwart van de Belgen heeft last van een te hoog kalkgehalte in het leidingwater. Dat zorgt voor veel ellende, zoals beschadigde huishoudtoestellen, verstopte leidingen, hoog energieverbruik en huidproblemen. Een waterontharder filtert die vervelende kalk weg. Waterverzachters bestaan in soorten en maten. Zo zijn er grote toestellen voor huizen en kleinere voor studio’s en appartementen.

Bespaar met een waterverzachter
jaarlijks tot 650 euro aan
onderhoudsproducten,
energieverbruik en de vervanging
van defecte toestellen.

Het grootste probleem van kalk in het leidingwater is het dichtslibben van de leidingen. Je moet investeren in heel wat onderhoudsproducten die de leidingen weer vrijmaken. Bovendien gaan toestellen die water gebruiken sneller stuk. Dat komt door het teveel aan kalk dat zich in het apparaat opstapelt. Denk maar aan je koffiemachine en je strijkijzer. Die toestellen werken met water en zullen minder goed of zelfs niet meer functioneren door inwendige kalkafzetting. Door de kalk gaat ook het energieverbruik steil de hoogte in. Er is meer energie nodig om warmte door te geven via de verwarmingselementen in radiatoren, boilers en vloerverwarming. De aangekalkte leidingen halen het volume water naar beneden, wat de warmteverspreiding tegenhoudt. Dat wordt door de jaren heen alleen maar erger. Uiteindelijk doet het het rendement van je verwarmingsinstallatie met maar liefst 20% dalen op 5 tot 10 jaar.

De voordelen op een rijtje

Minder kalkaanslag

Kranen, douchewanden en toiletten blijven langer proper, omdat er zich geen vieze kalkafzetting vormt.

Verhoogde levensduur huishoudtoestellen

Ook de binnenkant van je toestellen blijft langer schoon. Er is geen inwendige kalkafzetting, dus de apparaten lopen geen schade op. Hun levensduur wordt tot 30% verlengd. Bovendien verbruiken toestellen zonder kalkafzetting minder water.

Geen dichtslibbende leidingen

Kalk zet zich af aan de wand van de leidingen in huis. Hoe minder kalk in het water, hoe langer je leidingen optimaal blijven werken. Van verstoppingen is geen sprake meer.

Lager energieverbruik

Zonder kalkafzetting in het elektrische toestel daalt het verbruik met ongeveer 20%.

Minder onderhoudsproducten

Toestellen en leidingen die optimaal werken, vragen een pak minder onderhoud. Bovendien gebruik je met zacht water tot 50% minder wasverzachter en detergent. Ook zout in je vaatwasmachine is voorgoed verleden tijd. Toch heel wat kosten die je uitspaart, dankzij de waterverzachter.

Premie-overzicht

Er zijn geen premies voorzien voor de installatie van een waterverzachter, onder andere door de lage installatiekost. Gelukkig zijn er veel andere financiële voordelen: minder energieverbruik, minder onderhoudsproducten, langere levensduur van apparaten, enzovoort. Zo win je de aankoopprijs toch heel snel terug.

Veelgestelde vragen

+

Een waterverzachter is een toestel dat kalk en metalen uit het leidingwater haalt voor het in de waterleiding van je huis stroomt. Zo maak je komaf met kalkaanslag in huishoudtoestellen en leidingen. Je water voelt en smaakt beter. Bovendien hoef je geen tijd en geld meer te spenderen aan het ontkalken van machines.

+

Een waterverzachter vergelijk je het best met een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie. Het leidingwater loopt door een filter in de waterverzachter. De filter is gevuld met harskorrels die calcium en magnesium uit het water opnemen en natrium afgeven. Dat zorgt ervoor dat het water zacht wordt. In de waterverzachter moet ook zout gegoten worden zodat de harsen worden schoongespoeld.

+

Een hoge waterhardheid brengt heel wat negatieve gevolgen met zich mee, zoals kalkaanslag in waterleidingen en huishoudtoestellen, plus een lager rendement van je elektrische toestellen. Daarnaast veroorzaakt kalkaanslag verstoppingen. Bij hard water moet er ook veel meer wasproduct en wasverzachter gebruikt worden.

+

De kwaliteit van het water dat uit onze kranen stroomt, hangt af van de geologische bodemlagen waar het doorheen stroomt voor het opgevangen wordt. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°f). 1 °f komt overeen met 10 milligram kalksteen (CaCO3) per liter water. Waterhardheid wordt in volgende categorieën ingedeeld:

 • Zacht water: 0 °f.
 • Laag hard water: 1 tot 7 °f.
 • Matig hard water: 8 tot 15 °f.
 • Hard water: 16 tot 30 °f.
 • Zeer hard water: meer dan 30 °f.

In België stroomt zeer hard water door de leidingen van zo’n driekwart van alle huishoudens.

+

De prijs van een waterontharder is vaak het eerste vergelijkingspunt bij het kiezen van een toestel. Dat is niet altijd terecht, want op lange termijn beïnvloeden het verbruik voor een regeneratie en de kostprijs van een onderhoud de prijs sterk. Wanneer je ook de winst van het voorkomen van kalkaanslag in rekening brengt, zie je snel dat de investering loont.

+

In Vlaanderen gelden er 2 verschillende btw-tarieven voor waterverzachters.

 1. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 6%.
 2. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 21%.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?