150 euro korting op een waterverzachter en vele extra voordelen!

Inschrijven kan tot 30 september

image waterverzachter

Heel wat gezinnen hebben last van te veel kalk in het leidingwater. Kalk zorgt voor vieze afzetting op kranen, kapotte huishoudtoestellen en witte randen op bijvoorbeeld de douchewand. Bovendien geeft kalk een vreemde geur of smaak aan het water. Om dit te verhelpen, kan je een waterverzachter aanschaffen, die de kalk wegfiltert uit het water.

Omdat hard water een probleem is over heel Vlaanderen, zijn er heel wat mensen op zoek naar een voordelige waterverzachter. Daarom organiseren we een groepaankoop. Door deel te nemen aan deze groepaankoop, bespaar je veel meer dan als individu.

Bovenop een vaste korting van 150 euro die we met de leverancier konden overeenkomen, geniet je als deelnemer aan deze groepaankoop ook van:


– gratis installatie twv 150 euro
– 1 jaar gratis zout

– ingebouwde voorfilter twv 150 euro
– 10 Win For Life biljetten van 2 euro bij plaatsing van het toestel
– verlaagd BTW-tarief van 6% ipv 21% voor woningen ouder dan 10 jaar

 

Schrijf nu vrijblijvend in en word gecontacteerd voor een afspraak. Nadien beslis je zelf of je van de groepskorting wil genieten.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Driekwart van de Belgen heeft last van een te hoog kalkgehalte in het leidingwater. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit het leidingwater wordt gefilterd.Waterverzachters kunnen geplaatst worden in huizen, maar er bestaan ook kleinere toestellen voor in studio’s en appartementen, zowel mét als zonder afvoer.

Bespaar met een waterverzachter
jaarlijks tot 650 euro aan
onderhoudsproducten,
energieverbruik en de vervanging
van defecte toestellen.

Het grootste probleem van kalk in het leidingwater is het dichtslibben van de leidingen. Hierdoor zal je moeten investeren in heel wat onderhoudsproducten die de leidingen terug vrij moeten maken.Bovendien gaan toestellen die gebruik maken van water sneller stuk door het teveel aan kalk die zich in het toestel opstapelt. Denk maar aan je koffiemachine en je strijkijzer. Deze toestellen werken op basis van water en zullen minder goed (of niet meer) functioneren door inwendige kalkafzetting.Ook het energieverbruik zal een stuk de hoogte ingaan, want er is meer energie nodig om warmte door te geven via de verwarmingselementen in radiatoren, boilers en vloerverwarming. De aangekalkte leidingen halen het volume water naar beneden, wat de warmtespreiding tegenhoudt. Dit proces evolueert over de jaren heen en kan het rendement van je verwarmingsinstallatie met maar liefst 20% doen dalen op een termijn van 5 à 10 jaar.

De voordelen op een rijtje

Minder kalkaanslag

Kranen, douchewanden en toiletten blijven langer proper, aangezien er zich geen vieze kalkafzetting vormt.

Verhoogde levensduur huishoudtoestellen

Ook de binnenkant van je toestellen blijft langer proper. Omdat er geen inwendige kalkafzetting is, lopen ze geen schade op en wordt hun levensduur tot 30% langer. Bovendien verbruiken toestellen zonder kalkafzetting minder water.

Geen dichtslibbende leidingen

Kalk zet zich af aan de wand van de leidingen in je huis. Hoe minder kalk in het water, hoe langer je leidingen optimaal blijven functioneren, zonder verstopping.

Lager energieverbruik

Het verbruik van elektrische toestellen die werken met water ligt ongeveer 20% lager als er geen kalkafzetting is in het toestel.

Minder onderhoudsproducten

Toestellen en leidingen die optimaal werken, vragen een pak minder onderhoud. Dit is een hele kost die je uitspaart, dankzij een waterverzachter. Bovendien moet je bij zacht water tot 50% minder wasverzachter en detergent gebruiken. Ook zout in je vaatwasmachine behoort tot de verleden tijd.

Premie-overzicht

Er zijn geen premies voorzien voor de installatie van een waterverzachter. Dit onder andere door de lage installatiekost. Maar dankzij de vele andere financiële voordelen (energie, onderhoud, …) win je de aankoopprijs alsnog heel snel terug.

Veelgestelde vragen

+

Een waterverzachter is een toestel dat kalk en metalen uit het leidingwater haalt voor het in de waterleiding van je huis stroomt. Zo maak je komaf met kalkaanslag in huishoudtoestellen en leidingen. Je water zal aangenamer voelen en smaken en bovendien hoeft je geen tijd en geld meer te spenderen aan het ontkalken van machines.

+

Een waterverzachter kan je het best vergelijken met een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Het leidingwater loopt door een filter in de waterverzachter die gevuld is met harskorrels die calcium en magnesium uit het water opnemen en natrium weer afgeven. Dit zorgt ervoor dat het water zacht wordt. In de waterverzachter moet ook zout gegoten worden dat zorgt voor het schoonspoelen van de harsen.

+

Een hoge waterhardheid kan heel wat negatieve gevolgen met zich meebrengen, zoals kalkaanslag in waterleidingen en huishoudtoestellen, maar ook een lager rendement van je elektrische toestellen. Daarnaast kunnen er verstoppingen veroorzaakt worden door kalkaanslag. Bij hard water moet er ook veel meer wasproducten en wasverzachter gebruikt worden.

+

De kwaliteit van het water dat uit onze kranen stroomt, hangt af van de geologische bodemlagen waar het doorheen stroomt alvorens het opgevangen wordt. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°f), waarbij 1 °f overeenstemt met 10 mg kalksteen (CaCO3) per liter water. Waterhardheid kan in volgende categorieën ingedeeld worden :

zacht water: 0 °f
laag hard water: 1 – 7 °f
matig hard water: 8 tot 15 °f
hard water: 16 – 30 °f
zeer hard water: > 30 °f

In België heeft zo’n driekwart van alle gezinnen zeer hard water door de leidingen stromen (> 35 °f).

+

De prijs van een waterontharder is vaak het eerste vergelijkingspunt bij het kiezen van een toestel. Niet altijd een terechte vergelijking want ook het verbruik voor een regeneratie en de kostprijs van een onderhoud kunnen de prijs op lange termijn sterk beïnvloeden. Wanneer je ook de winst door het vermijden van kalkaanslag in rekening brengt zal je al snel zien dat de investering zeker loont.

+

Voor een woning ouder dan 10 jaar, heb je recht op het gunstig BTW-tarief van 6%. Voor nieuwbouwwoningen bedraagt dit BTW-tarief 21%.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?

NL | FR groupachats.be