De combinatie van zonnepanelen met een thuisbatterij zorgt opnieuw voor een rendabele investering.
Met Groepaankoop heb je de kans deel te nemen aan een groepsaankoop van zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. De leverancier brengt je thuis een bezoek en berekent de offerte gebaseerd op jouw woning en verbruik. Natuurlijk zit de groepskorting van 12% verrekend in die offerte. Voor een gemiddelde installatie betaal je zo’n 850 euro minder.
Bovendien geniet je van de volgende voordelen:
Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.
Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop
Spreek af met
de leverancier
Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting
Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet
Premies
Voor zowel zonnepanelen als een thuisbatterij is er een tijdelijke premie beschikbaar. Deze doven jaar na jaar een beetje verder uit; snel zijn is dus de boodschap!
Prosumententarief / Digitale meter
De komende invoering van de digitale meter verandert een paar belangrijke zaken rond de berekening van je netkosten voor opgewekte, niet-verbruikte energie. De digitale meter vervangt namelijk de ‘terugdraaiende’ meter. Van die laatste wordt al eens gezegd dat hij erg voordelig is voor eigenaars van zonnepanelen. Daar blijkt niets van waar te zijn, de digitale variant biedt hetzelfde mooie voordeel. Als eigenaar van zonnepanelen ben je een prosument. Dat is iemand die tegelijk producent en consument van energie is. Je maakt dus gebruik van het elektriciteitsdistributienet, waarvoor je een prosumententarief betaalt. Het bedrag komt overeen met de gewone netkosten voor de afname van elektriciteit. Een voorbeeld: Wanneer de digitale meter bij je thuis wordt geïnstalleerd, valt het prosumententarief weg. Dat bedrag wordt dan meegerekend met je algemene netkosten. Wat de zaken toch een pak eenvoudiger maakt.
Je verbruikt met je gezin elk jaar 4000 kWh. Dankzij de zonnepanelen produceer je in datzelfde jaar 2500 kWh.
Je netkosten zijn dan: 4000 kWh – 2500 kWh = 1500 kWh.
Je prosumententarief wordt berekend op 2500 kWh.
Jarenlange groene en gratis stroom
Meer dan ooit zijn we ons bewust van het effect dat de mens heeft op zijn leefomgeving. Ook al wonen we niet bepaald in een tropisch klimaat, zonne-energie heeft een heel groot nut. De panelen wekken energie op bij elke vorm van daglicht, zelfs als het weer wat minder is.
Verlaagd btw-tarief
In Vlaanderen gelden er 2 verschillende btw-tarieven voor zonnepanelen. Het moet wel gaan om een privéwoning. De materialen en het werk worden geleverd door een professionele installateur.
Premie-overzicht
Sinds 2021 is er opnieuw een eenmalige investeringspremie van de netbeheerder die de investering in zonnepanelen rendabel maakt. Deze premie zal echter jaarlijks afnemen, waardoor de snelle beslissers van het meeste voordeel genieten. Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.
De premie wordt berekend op basis van het vermogen van de zonnepanelen:
Ook voor de thuisbatterij is er een premie beschikbaar. De premie wordt berekend op basis van het vermogen van de batterij:
Veelgestelde vragen
Het centrale hart van een zonnepaneel. De omvormer moet constant zoveel mogelijk energie uit de panelen zien om te zetten naar 230 volt. Voor elke samenstelling van zonnepanelen is er een geschikte omvormer.
Monokristallijne zonnepanelen zijn opgebouwd uit één kristal per zonnecel. Hun oppervlak heeft een geordende, egale structuur. Kenmerkend is de zwarte kleur. Het rendement van dit type paneel ligt hoger dan dat van de polykristallijne. Zeker bij sterk, direct zonlicht en hoge temperaturen. Je ziet ze vooral op kleine daken.
Bij polykristallijne zonnepanelen worden er meerdere kristallen gevormd. De cellen lijken uit kleine stukjes te zijn opgebouwd. Ze zijn typisch blauw van kleur. Deze soort heeft een lager rendement, maar is ook goedkoper. Vooral bij bewolkt weer of onrechtstreeks licht presteren depanelen zeer goed. Meestal liggen ze op grotere daken.
Bij stroomonderbreking zal de omvormer automatisch afslaan. Dat is een veiligheidsmaatregel. Wanneer de storing op het gewone net is rechtgezet, start de omvormer automatisch weer op. De panelen beginnen weer energie te leveren.
Het teveel aan stroom vloeit terug naar het energienetwerk. Daar wordt het gebruikt om de algemene energiereserve aan te vullen. De energie die je zelf op het net plaatst, levert je een voordeel op.
De volledige installatie neemt normaal gezien maar 1 dag in beslag. Van zodra de panelen zijn geplaatst en aangesloten, geniet je van gratis zonne-energie.
Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, omvormer, metersysteem en koelsysteem. Vaak wordt deze gecombineerd met de installatie van zonnepanelen. De batterij zal energie opslaan, de omvormer zet de gelijkstroom (klassiek elektriciteitsnet of zonne– panelen) om in wisselstroom en het meetsysteem zorgt ervoor dat het verbruik en de opslag zo efficiënt mogelijk verlopen. Daarnaast is er ook nog een koelsysteem dat ervoor zorgt dat de batterij niet oververhit geraakt.
Bij de aankoop van een thuisbatterij is het belangrijk om te kijken naar wat de LCOS is. Dit staat voor Levelised Cost Of Storage en toont aan hoeveel er gemiddeld per opgeslagen kWh wordt betaald bij de thuisbatterij.
Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?