Gemiddeld 12% korting + premies voor de zonnepanelen én thuisbatterij

Inschrijven tot 31 mei

Er is de laatste maanden nogal wat commotie rond zonnepanelen. Lang leek de investering in panelen niet langer interessant door het wegvallen van de terugdraaiende teller. Daar brengt Groepaankoop.be nu verandering in. Door zonnepanelen te kopen in combinatie met een thuisbatterij (er is een premie voor zonnepanelen én een premie voor de thuisbatterij) én door deel te nemen aan een groepsaankoop, doe je extra veel voordeel waardoor zonnepanelen, zelfs met de digitale meter, opnieuw rendabel worden.

En zeker in de zomermaanden (en de vele uren zonneschijn) brengen je panelen meteen extra geld op!

Maak hier jou keuze:

Ik heb interesse in zonnepanelen mét thuisbatterij Ik heb alleen interesse in zonnepanelen Ik heb reeds zonnepanelen, maar heb interesse in de thuisbatterij

GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN + THUISBATTERIJ

Je geniet van volgende voordelen:

 • Lening à 0% mogelijk (de installateur betaalt de intresten)
 • 25 jaar vermogensgarantie op de panelen
 • Verlaagd BTW tarief van 6% (ipv 21%) voor woningen ouder dan 10 jaar
 • Groepskorting (vaste prijs van 1.13 euro/wP = +/- 12% goedkoper dan de gemiddelde prijs)
 • Premie voor de installatie van zonnepanelen tot max 1.500 EUR
 • Premie voor de aankoop van een thuisbatterij tot max 2.550 EUR
 • Full black panelen van 325 wP
 • Inclusief montage, keuring en monitoring
 • Extra korting van 1,5%  op de totaalprijs wanneer je contant betaalt

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik wil een afspraak

De voordelen op een rijtje

Premies

Voor zowel zonnepanelen als een thuisbatterij is er een tijdelijke premie beschikbaar. Deze doven jaar na jaar een beetje verder uit; snel zijn is dus de boodschap!

Groene stroom

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het effect dat de mens heeft op zijn leefomgeving. Ook al wonen we niet bepaald in een tropisch klimaat, zonne-energie heeft een heel groot nut. De panelen wekken energie op bij elke vorm van daglicht, zelfs als het weer wat minder is.

Verlaagd btw-tarief

In Vlaanderen gelden er 2 verschillende btw-tarieven voor zonnepanelen.

 1. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 6%.
 2. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 21%.

Het moet wel gaan om een privéwoning. De materialen en het werk worden geleverd door een professionele installateur.

Lagere energiefactuur

Hoe meer je van je eigen elektriciteitsproductie verbruikt, hoe lager je energiefactuur zal zijn. Voor de productie van je eigen energie betaal je namelijk niet, dus hoe meer je van deze energie gebruikt, hoe lager je factuur zal uitvallen.

Onafhankelijker van het net

De combinatie zonnepanelen en thuisbatterij zorgt ervoor dat je een stuk onafhankelijker wordt van het net. Waar je met enkel zonnepanelen gemiddeld 30% zelf kan verbruiken, stijgt dit naar 50 tot 80% bij zonnepanelen plus een thuisbatterij. Je exacte zelfverbruik hangt uiteraard af van je verbruiksprofiel, de grootte van je zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van je batterij.

Een batterij biedt zekerheid bij storingen of black-outs

Een thuisbatterij kan ook beschouwd worden als een noodoplossing. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kunnen je apparaten en verlichting bij een storing of black-out van het netwerk blijven werken. De duur hangt uiteraard af van de capaciteit van je batterij, de laadstatus op het moment van de storing en de (hoeveelheid) apparaten die van elektriciteit moeten voorzien worden

Premie-overzicht

ZONNEPANELEN

Sinds 2021 is er opnieuw een eenmalige investeringspremie van de netbeheerder die de investering in zonnepanelen rendabel maakt. Deze premie zal echter jaarlijks afnemen, waardoor de snelle beslissers van het meeste voordeel genieten. Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

 • In 2021 bedraagt de premie 300 euro/kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 150 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 1500 euro.
 • Van 2022 tot 2024 zal deze premie geleidelijk aan afnemen tot deze uiteindelijk volledig uitdooft.

THUISBATTERIJ

Thuisbatterijen vermijden dat het distributienet tijdens de piekuren overbelast zou raken. Daarom kent de Vlaamse regering een hoge premie toe om de kostprijs van een thuisbatterij aanzienlijk te verlichten. Voor de aankoop an een thuisbatterij kan je een premie tot € 2550 krijgen (max. 40% van het factuurbedrag incl. btw). Het precieze premiebedrag hangt af van de capaciteit van je batterij.

 • Installaties van 0 tot 6 kWh krijgen een premie van 300 euro/kWh
 • Installaties van meer dan 6 kWh krijgen een premie van 250 euro/kWh

Let op! Deze premies zijn geldig voor installaties die geplaatst zijn in 2021. Plaats je pas volgend jaar een thuisbatterij, dan liggen de premies een stuk lager. Houd er ook rekening mee dat je enkel in aanmerking komt voor een premie thuisbatterij als je ook een digitale meter hebt!

Veelgestelde vragen

+

Het centrale hart van een zonnepaneel. De omvormer moet constant zoveel mogelijk energie uit de panelen zien om te zetten naar 230 volt. Voor elke samenstelling van zonnepanelen is er een geschikte omvormer.

+

Monokristallijne zonnepanelen zijn opgebouwd uit één kristal per zonnecel. Hun oppervlak heeft een geordende, egale structuur. Kenmerkend is de zwarte kleur. Het rendement van dit type paneel ligt hoger dan dat van de polykristallijne. Zeker bij sterk, direct zonlicht en hoge temperaturen. Je ziet ze vooral op kleine daken.

Bij polykristallijne zonnepanelen worden er meerdere kristallen gevormd. De cellen lijken uit kleine stukjes te zijn opgebouwd. Ze zijn typisch blauw van kleur. Deze soort heeft een lager rendement, maar is ook goedkoper. Vooral bij bewolkt weer of onrechtstreeks licht presteren depanelen zeer goed. Meestal liggen ze op grotere daken.

+

Het teveel aan stroom vloeit terug naar het energienetwerk. Daar wordt het gebruikt om de algemene energiereserve aan te vullen. Voor de energie die je op het net plaatst krijg je een kleine bijdrage. Je kan ook een thuisbatterij aanschaffen en de energie die je niet meteen gebruikt hierin opslaan om op een later moment te gebruiken.

+

De volledige installatie neemt normaal gezien maar 1 dag in beslag. Van zodra de panelen zijn geplaatst en aangesloten, geniet je van gratis zonne-energie.

+

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, omvormer, metersysteem en koelsysteem. Vaak wordt deze gecombineerd met de installatie van zonnepanelen. De batterij zal energie opslaan, de omvormer zet de gelijkstroom (klassiek elektriciteitsnet of zonnepanelen) om in wisselstroom en het meetsysteem zorgt ervoor dat het verbruik en de opslag zo efficiënt mogelijk verlopen. Daarnaast is er ook nog een koelsysteem dat ervoor zorgt dat de batterij niet oververhit geraakt.

+

Ja! De premie voor een thuisbatterij en de premie voor een zonnepanelen installatie kunnen beide worden aangevraagd. Het is niet zo dat je tussen één van de twee premies moet kiezen wanneer je beide laat installeren.

+

Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe groter de capaciteit van je batterij(en) moet zijn. Doorgaans wordt aangeraden om per kWp zonnepanelen een batterij van 1 tot 1,5 kWh te installeren. Hierdoor bekom je meestal de beste kosten-baten ratio. Tijdens een gesprek met een adviseur zal sowieso gekeken worden naar je panelen en op basis hiervan een offerte worden aangemaakt.

+

Waar vroeger de focus bij de aankoop van zonnepanelen vooral lag op ‘groene energie’ en duurzaamheid, houdt de invoering van de digitale meter vooral in dat heel wat mensen vrezen voor een verlaagde financiële rentabiliteit van zonnepanelen. De grote troef van de digitale meter is echter net dat hij je de mogelijkheid geeft om gegevens over je verbruik op te slaan en te analyseren. Op die manier kan je efficiënter te werk gaan op vlak van je energie consumptie én productie. Dit geeft niet enkel aan jou wat extra ademruimte, maar aan de hele samenleving.

De beste manier om het rendement van je zonnepanelen te optimaliseren, is om zelf zoveel mogelijk energie op te gebruiken. Zelfconsumptie doe je dan ook het best op de momenten dat de energie effectief wordt gecreëerd, vooraleer die wordt geïnjecteerd op het net.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?