Gemiddeld 12% korting en premie

Inschrijven tot 31 mei

Meerdere zonnepanelen op een dak

Er is de laatste maanden nogal wat commotie rond zonnepanelen. Voor velen is de investering in panelen niet langer interessant door het wegvallen van de terugdraaiende meter. Daar brengt Groepaankoop.be nu verandering in: door de combinatie van de nieuwe premie én het aankopen in groep, doe je extra veel voordeel waardoor zonnepanelen opnieuw rendabel worden, ondanks de invoering van de digitale meter!  

Met Groepaankoop heb je de kans deel te nemen aan een groepsaankoop van zonnepanelen. De leverancier brengt je thuis een bezoek en berekent de offerte gebaseerd op jouw woning en verbruik. Natuurlijk zit de gemiddelde groepskorting van 12% verrekend in die offerte.

Bovendien geniet je van de volgende voordelen:

 • Lening à 0% mogelijk (de installateur betaalt de intresten)
 • 25 jaar vermogensgarantie op de panelen
 • Verlaagd BTW tarief van 6% (ipv 21%) voor woningen ouder dan 10 jaar
 • Groepskorting (vaste prijs van 1.13 euro/wP = +/- 12% goedkoper dan de gemiddelde prijs)
 • Full black panelen van 325 wP
 • Inclusief montage, keuring en monitoring
 • Premie voor de installatie van zonnepanelen tot maximum 1500 EUR
 • Extra korting wanneer je contant betaalt

Interesse? Schrijf je dan hieronder vrijblijvend in. Binnenkort word je gecontacteerd voor een afspraak bij jou thuis. En dan beslis je nog zelf of het iets voor jou is.


Schrijf vrijblijvend in op
de groepaankoop

Spreek af met
de leverancier

Ontvang een offerte
mét unieke groepskorting

Beslis of je ingaat
op het voorstel of niet

Ja, ik wil
een afspraak

           

IK HEB REEDS ZONNEPANELEN, MAAR HEB INTERESSE IN EEN BATTERIJ

Heb je reeds zonnepanelen, maar wil je wel graag een offerte voor een thuisbatterij? Dan kan je hier een offerte opvragen voor de thuisbatterij en geniet je ook van de premies.

meer info over thuisbatterij

De voordelen op een rijtje

Lage terugverdientijd

Hoe hoger het rendement van je panelen, hoe hoger de jaarlijkse besparing. Dat heeft natuurlijk een positief effect op de terugverdientijd van jouw zonnepanelen. In gemiddeld 8 à 10 jaar heb je je investering volledig terug. Aangezien je een rendementsgarantie van 25 jaar hebt is dit 15-16j gratis
stroom!

Groene stroom

Meer dan ooit zijn we ons bewust van het effect dat de mens heeft op zijn leefomgeving. Ook al wonen we niet bepaald in een tropisch klimaat, zonne-energie heeft een heel groot nut. De panelen wekken energie op bij elke vorm van daglicht, zelfs als het weer wat minder is.

Verlaagd btw-tarief

In Vlaanderen gelden er 2 verschillende btw-tarieven voor zonnepanelen.

 1. Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 6%.
 2. Is je woning jonger dan 10 jaar? Dan ligt het btw-tarief op 21%.

Het moet wel gaan om een privéwoning. De materialen en het werk worden geleverd door een professionele installateur.

Lagere energiefactuur

Hoe meer je van je eigen elektriciteitsproductie verbruikt, hoe lager je energiefactuur zal zijn. Voor de productie van je eigen energie betaal je namelijk niet, dus hoe meer je van deze energie gebruikt, hoe lager je factuur zal uitvallen.

Premie-overzicht

Sinds 2021 is er opnieuw een eenmalige investeringspremie van de netbeheerder die de investering in zonnepanelen rendabel maakt. Deze premie zal echter jaarlijks afnemen, waardoor de snelle beslissers van het meeste voordeel genieten. Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inclusief btw, vermeld op de facturen.

 • In 2021 bedraagt de premie 300 euro/kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 150 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 1500 euro.
 • Van 2022 tot 2024 zal deze premie geleidelijk aan afnemen tot deze uiteindelijk volledig uitdooft.

Veelgestelde vragen

+

Het centrale hart van een zonnepaneel. De omvormer moet constant zoveel mogelijk energie uit de panelen zien om te zetten naar 230 volt. Voor elke samenstelling van zonnepanelen is er een geschikte omvormer.

+

Monokristallijne zonnepanelen zijn opgebouwd uit één kristal per zonnecel. Hun oppervlak heeft een geordende, egale structuur. Kenmerkend is de zwarte kleur. Het rendement van dit type paneel ligt hoger dan dat van de polykristallijne. Zeker bij sterk, direct zonlicht en hoge temperaturen. Je ziet ze vooral op kleine daken.

Bij polykristallijne zonnepanelen worden er meerdere kristallen gevormd. De cellen lijken uit kleine stukjes te zijn opgebouwd. Ze zijn typisch blauw van kleur. Deze soort heeft een lager rendement, maar is ook goedkoper. Vooral bij bewolkt weer of onrechtstreeks licht presteren depanelen zeer goed. Meestal liggen ze op grotere daken.

+

Normaal gezien heb je geen bouwaanvraag nodig voor de installatie van zonnepanelen, tenzij onder bepaalde voorwaarden. Bij bijvoorbeeld speciale verkavelingen moet dat wel. Dat vraag je best na bij je lokale gemeentebestuur.

Er is ook geen vergunningsplicht als:

 • op een plat dak de panelen niet hoger dan 1 meter boven de dakrand komen,
 • of ze op een hellend dak in dezelfde hellingshoek als het dak staan.
+

Het teveel aan stroom vloeit terug naar het energienetwerk. Daar wordt het gebruikt om de algemene energiereserve aan te vullen. Voor de energie die je op het net plaatst krijg je een kleine bijdrage. Je kan ook een thuisbatterij aanschaffen en de energie die je niet meteen gebruikt hierin opslaan om op een later moment te gebruiken.

+

De volledige installatie neemt normaal gezien maar 1 dag in beslag. Van zodra de panelen zijn geplaatst en aangesloten, geniet je van gratis zonne-energie.

+

Tijdens de inspectie bij jou thuis wordt nagegaan of er bepaalde werken moeten uitgevoerd worden, zoals het afbreken van een schoorsteen of het versterken van de aarding. Ook wanneer je een ander, langer kabeltraject wil dan vooraf besproken, kan er een meerkost zijn. Uiteraard worden die kosten met jou besproken en komen ze duidelijk terug in de voorgestelde offerte.

+

Als je in 2021 of later zonnepanelen installeert, vervalt het prosumententarief. Deze wordt namelijk vervangen door een bijdrage die wordt berekend op basis van je effectieve gebruik van het net. Zelfconsumptie staat dus centraal, je gebruikt het best je stroom op het moment dat je deze opwekt.

+

Waar vroeger de focus bij de aankoop van zonnepanelen vooral lag op ‘groene energie’ en duurzaamheid, houdt de invoering van de digitale meter vooral in dat heel wat mensen vrezen voor een verlaagde financiële rentabiliteit van zonnepanelen. De grote troef van de digitale meter is echter net dat hij je de mogelijkheid geeft om gegevens over je verbruik op te slaan en te analyseren. Op die manier kan je efficiënter te werk gaan op vlak van je energie consumptie én productie. Dit geeft niet enkel aan jou wat extra ademruimte, maar aan de hele samenleving.

De beste manier om het rendement van je zonnepanelen te optimaliseren, is om zelf zoveel mogelijk energie op te gebruiken. Zelfconsumptie doe je dan ook het best op de momenten dat de energie effectief wordt gecreëerd, vooraleer die wordt geïnjecteerd op het net.

Ook geïnteresseerd in onze andere groepaankopen?